top of page

Transport & overfart 

Oplev

Turen til Mandø kan sagtens klares i egen bil, blot man tager sig nogle forholdsregler. 

Vejen til Mandø bliver oversvømmet af tidevandet to gange i døgnet. Som hovedregel kan man kører ind til tre timer før, og igen tre timer efter højvande. Tidevandstabellen for 2024 kan ses HER.
Er du i tvivl om overfarten, kan der ringes til Mandø Brugs på tlf. 75 44 51 02.

Er du ikke tryg ved at kører i egen bil, eller vil du blot have en helt anden oplevelse af overfarten til Mandø, kan du booke billet til overfart med traktorbusserne. De kører på bestemte afgange og Mandø Traktorbus, som kører i de grønne busser, finder du ved at klikke på linket HER

 

Er du bare en smule nysgerrig og naturinteresseret, så finder du en guldgrube af oplevelser på Mandø, i Vadehavet og i egnen omkring.

Både plante- og fugleliv er helt enestående. Under gunstige vejrforhold kan man spadsere ud på vaderne og samle østers. På øen findes et lille egnsmuseum, den smukke vindmølle er restaureret og kan virkelig male korn, og så er der Mandø-boerne – de er ret få, men hyggelige og gæstfrie.

 

Lidt sydvest for Mandø, ude i Vadehavet, ligger Koresand – en vældig sand-ø, omgivet af brede rene sandstrande. Ved lavvande er Koresand landfast med Mandø. Koresand er 20 kvadratkilometer stor, det er cirka tre gange Mandøs størrelse. På sydspidsen af Koresand er der et stort og livligt sæl-reservat. Koresands strande er fantastiske at bade fra – og når vinden står rigtigt - er der gode muligheder for at finde klumper af gyldent rav.

I sommerhalvåret arrangeres udflugter fra Mandø til Koresand.

 

Tidevandet stiger og falder hvert døgn med en gennemsnitlig forskel på knap to meter. Så vejen til Mandø – kaldet låningsvejen – bliver regelmæssigt oversvømmet og kan kun befærdes en del af døgnet.

Selve Mandø er beskyttet mod oversvømmelser af en kort, naturlig klitrække og et stort dige-system.

Alt det er spændende at se nærmere på – og så er der en pragtfuld udsigt, når man spadserer på digerne og klitterne.

 

Endelig kan man jo også tage på udflugt fra Mandø…til fastlandet. Lige inden for låningsvejen ligger det nye Vadehavscenter, der både arkitektonisk og indholdsmæssigt er i international særklasse. Og ganske få kilometer længere fremme ligger smukke gamle Ribe.

Mandø er ikke først og fremmest en bade-ø.

Så her slipper man for  badedyr, kulørte lamper og strandræs.

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle

Se vores ratings her - og giv os gerne din mening

Book værelse over telefonen på:    +45 23 46 94 08 / +45 75 44 64 34

bottom of page